یکی از عوامل اصلی در برندینگ مدرسه شما حضور پررنگ و موثر در دنیای مجازی و شبکه اجتماعی است
امروز عصر ارتباطات و فضای مجازی است. حضور خود در این فضا را چطور ارزیابی میکنید؟
عامل حیاتی در عصر حاضر
عصر استفاده از پیامک برای بازاریابی و جذب گذشته است. در عصر حاضر و با افزایش فراگیری فضای مجازی، حضور مدارس بر بستر اینترنت به یک الزام تبدیل شده است. لازمه رقابت و پیشرو بودن مدرسه شما حضور پررنگ و موثر در محیط وب از طرق مختلف اعم از موتورهای جستحو، تبلیغات بنری و کلیکی است. تصورش هم سخت است که خانوادهها با جستجوی نام مدرسهتان در موتورهای جستجو، نتوانند وب سایت شما را پیدا کنند! شما یک فرصت طلایی را از دست میدهید.
میخواهید دانشآموز جذب کنید؟
عدم حضور موثر شما یعنی از دست دادن فرصت طلایی جذب دانشآموز! وقتی والدین با شما، محیط مدرسه شما، دستاوردها و نحوه تدریس شما آشنا نباشند ممکن است هیچ گاه نظرشان جلب نشده و دانشآموز خود را در مدارس رقیب ثبت نام کنند. سرمایهگذاری روی بازاریابی دیجیتال در عصر حاضر یک الزام است نه خواسته!
در کلاسه چطور به حضور پررنگ شما در فضای مجازی کمک میکنیم؟
سوالاتی که شما از ما پرسیدهاید
سئو یا بهینه سازی سایت چیست؟
SEO برگرفته از عبارت Search Engine Optimization که در فارسی معادل کلمهی بهینهسازی موتور جستجو است. جدای از معنای لغوی میتوان سئو را اینگونه تعریف کرد:
سئو مجموعهای از کارها برای بالابردن رتبه وبسایت در نتایج جستجوی گوگل است. سئو به معنی فریب و یا دستکاری موتورهای جستجو با روشهای غیر اخلاقی نیست. بلکه برای کمک کردن به بهبود نمایش و ارتباط وب سایتها در نتایج جستجوی طبیعی با هدف رسیدن به رتبهبندی بالا، ایجاد شده است.
سئو را میتوان مجموعهای از روشها برای تغییر استراتژیک وب سایتها دانست. این فرآیند به بیان مهمترین عوامل مرتبط در صفحه و افزایش اهمیت آن در صفحه نتایج جستجو، میپردازد.
برخلاف ظاهر ماجرا که سئو را برای موتورهای جستجو نشان میدهد، در واقع سئو در وحلهی اول با کاربران وبسایت در ارتباط است. چرا که موتورهای جستجو نیز به کاربران خود وابسته هستند. سئو در حالت کلی درباره چیزهاییست که افراد در موتورهای جستجو به دنبال آن هستند، پاسخهایی که به دنبال آن میگردند، کلماتی که برای جستجو از آن استفاده میکنند و همینطور محتوایی که زمان خود را برای خواندن آن صرف می کنند. آگاهی از پاسخ این پرسشها موجب ارتباط شما با کاربرانی میشود که از اینترنت برای یافتن پاسخ به پرسش هایشان استفاده میکنند.
بیشتر روشهای بازاریابی آنلاین مانند ایمیل مارکتینگ و تبلیغات تا زمانی که از آنها به صورت مداوم استفاده میکنید ارزشمند هستند و به محض متوقف کردن فعالیتهای خود با افت شدید یا از دست رفتن آن مجرای بازاریابی مواجه میشوید ولی سئو و بازاریابی محتوایی برای کسب و کار شما ارزش افزودهای پایدار ایجاد میکنند که حتی پس از متوقف کردن فعالیتهای خود تا مدتها برای شما سودآور خواهند بود.
موفقیت در سئو نیازمند زمان و تلاش بسیار است ولی دستیابی به آن پایداری بالایی خواهد داشت و تا مدتها به یکی از مهمترین مجراهایبازاریابی شما تبدیل خواهد شد.
دیجیتال مارکتینگ (بازاریابی دیجیتال) چیست و چه کاربردی دارد؟
با افزایش دسترسی افراد به اینترنت و روند رو به رشد آن، بازاریابی هم تحت تاثیر قرار میگیرد. بازاریابی همیشه برای برقراری ارتباط با مخاطبان در مکان و زمان مناسب بوده است. امروز، این بدان معناست که شما باید افراد را در جایی که در حال گذراندن وقت خود هستند هدف بگیرید؛ یعنی در اینترنت. بنابراین بازاریابی آفلاین دیگر به اندازه گذشته موثر واقع نمیشود و شما باید با رویکردی نو به سمت بازاریابی دیجیتالی بشتابید.
«دیجیتال مارکتینگ به هرگونهای از بازاریابی محصولات و خدمات میگویند که از طریق دستگاههای الکترونیکی انجام میشود».
بازاریابی سنتی به تبلیغاتی شامل آگهیها، بیلبوردها، تبلیغات تلویزیونی، تبلیغات رادیویی، تبلیغات چاپی، تبلیغات روزنامهها و غیره میپردازد. در این روش هزینههای تبلیغاتی بسیار گران و گزاف هستند و چون نمیتوان جامعه خاصی را هدف قرار داد، گاهی این هزینهها هدر میروند. اندازهگیری نتایجی که از این نوع بازاریابی عایدتان میشود بسیار سخت و دشوار است. همچنین این روش برای برندسازی به دلیل مشخص نبودن جامعه هدف، چندان مناسب نیست.
در مقابل بازاریابی دیجیتال روشی مدرن است که در آن محصولات و خدماتتان را با روشهایی مثل تبلیغات در شبکههای اجتماعی، سئو، PPC یا تبلیغات کلیکی، تبلیغات در موتورهای جستجو (SEM) و… تبلیغ میکنید. در این نوع بازاریابی هزینهها بسیار مقرون به صرفه هستند و به دلیل امکان هدفگیری مشخص مشتری، برندسازی بسیار کارآمد و سریع است. همچنین اندازهگیری بازاریابی دیجیتال با کمک ابزارهای تحلیلی آسان است.
منظور از استراتژی محتوا چیست؟
فرقی نمیکند که به تازگی کار بازاریابی محتوا را آغاز کردهاید یا مدتی است که در این حوزه فعالیت میکنید. مطمئن باشید که بازبینی استراتژی محتوا همواره به کمک شما خواهد آمد. چرا که با این کار مطمئن میشوید که محتواهای شما هنوز ابتکار کافی دارد و برای مشتریانتان جذاب است. علاوه بر این باید توجه کنید که شما در یک فضای رقابتی مشغول فعالیت هستید.
در حال حاضر تعداد رقیبانی که بر روی بازاریابی محتوا سرمایه گذاری کردهاند زیاد است. بنابراین شما باید مطمئن شوید که استراتژی محتوای شما به اندازه کافی کارآمد هست. به همین دلیل در این مطلب به شما خواهیم گفت که استراتژی محتوا چیست، چرا کسب و کار شما به استراتژی محتوا نیاز دارد و برای ایجاد این استراتژی چه مراحلی را باید طی کنید.
استراتژی محتوا به مدیریت رسانههایی که به شما تعلق دارد و در آن تولید محتوا میکنید مربوط است. فرقی نمیکند که این رسانه یک رسانه تصویری یا نوشتاری باشد. قطعا شما هم شنیدهاید که تولید محتوا تاثیر زیادی در رشد کسب و کار شما دارد. اما مسئله مهم این است که این کار را با یک برنامهریزی منظم انجام دهید.
زمانی که مشغول تهیه استراتژی محتوا هستید باید به سوالات زیر پاسخ دهید.
- چه کسانی مطالب شما را میخوانند؟
شما باید بدانید که مخاطبین شما چه کسانی هستند و برای چه تعداد مخاطبی محتوا تولید میکنید. همانطور که تجارت شما ممکن است بیش از یک نوع مشتری داشته باشد، استراتژی محتوای شما هم باید بیش از یک نوع خواننده یا بیننده را راضی کند. استفاده از کانالهای متنوع برای ارائه محتوا به شما کمک میکند که محتواهای متفاوتی را به انواع مخاطبین خود عرضه کنید. بنابراین میتوانید همه کسانی را که با آنها تجارت میکنید درگیر کنید.
- چه مشکلی را برای مخاطب یا مخاطبین خود حل میکنید؟
در حالت ایده آل محصول یا خدمات شما باید مشکلی را حل کند که مخاطبانتان با آن درگیر هستند. بنابراین محتوای شما باید به مخاطبان نشان دهد هر محصول یا خدمت شما برای حل کدام یک از مشکلات آنها طراحی شده است.
به طور کلی در یک استراتژی محتوای صحیح باید دو گروه از مخاطبان در نظر گرفته شود. کسانی که میدانند مشکلشان چیست اما هنوز نمیدانند که از کدام یک از محصولاتتان باید استفاده کنند. کسانی که در حال حاضر برای حل مشکلات خود از محصولات شما استفاده میکنند. مخاطب شما از هر گروهی که باشد استراتژی محتوا باید در جهت افزایش کیفیت استفاده از محصول به او کمک کند.